Clicky

KSV Rumbeke 3 - 2 Jong Vijve

Wedstrijd GR Danny op zondag 24 maart 2024 om 09:15

Verslag wedstrijd

We kregen met Jong Vijve weer een stevige tegenstander over de vloer. Remember de heenwedstrijd die op 7-2 eindigde...... Zowel de tegenstander als wijzelf waren goed op tijd om er volop tegen aan te gaan.

Door enkele kwetsuren in de ploeg moesten we ons tevreden stellen met een 12-koppige formatie waaronder nog een scholier. Maar toch waren we positief en wilden we niet onderdoen en vanaf het eerste fluitsignaal was de spirit goed aanwezig. De bezoekers lieten zich snel opmerken met aanvallend voetbal en goeie combinaties maar dankzij onze verdedigers waren de kansen eerder schaars te noemen in het openingskwartier. Ook van onze kant waren we nog niet echt gevaarlijk. De momenten dat de tegenstander aan betere kansen kwam waren ze niet zo trefzeker en werden toch mooiere kansen de nek omgewrongen. En net voor het halfuur konden we de openingstreffer netten, een beetje gevleid maar dat trokken we ons niet aan..... Op vrije trap van Sander kon Stefan stevig inkoppen maar de bezoekende doelman kon nog net keren met de vingertoppen en de goed gevolgde Tom kon de rebound binnentikken. Een voorsprong die we natuurlijk wilden vast houden tot aan de rust en hoewel de tegenstander nog de druk wat verhoogde, we konden stand houden om efkens de rust op te gaan zoeken in de kleedkamer.

De tweede helft begon met enorme drive van onze blauwwitte garde, dat resulteerde al snel in een dubbele voorsprong want toen Stefan een geniaal doorstekertje gaf kon Tom alleen op de bezoekende doelman trekken en Tom omspeelde simpel de goallie en kon de 2-0 noteren. Nu moest Jong Vijve stevig aan de bak en op een tegenaanval konden we met een slimme vrije trap zelfs de 3-0 optekenen. Toen Sander over de bal sprong en Tom de aflegger naar Lars leverde kon Lars keihard uithalen, de bal werd gestopt maar na wat flipperkastmomentjes met de bal kon Lars een tweede poging wagen en deze keer trilden de netten wel. 3-0 maar we hadden de schaapjes nog niet op het droge want 3' later viel op een geharrewar voor doel de 3-1 en 2' later was onze eerste verdedigende foutje meteen afgestraft en was de aansluitingstreffer een feit en zo bleef de spanning te snijden. We streden voor wat we waard waren en konden de immense druk van Jong Vijve redelijk afhouden en naarmate het slotkwartier naderde verzwakten de bezoekers en voelden we dat onze strijd niet voor niks was geweest. We konden in de slotminuten nog bijna de 4-2 netten toen Lars de vrijstaande Tuur bediende maar Tuur besliste net naast. We leverden een hele knappe prestatie tegen deze sterke tegenstander en mogen terecht fier zijn op deze mooie zege!!

Ik bedank Giobe Degroote voor zijn immense inzet in onze ploeg want hij speelde als scholier een hele knappe partij tussen de venten ....... Proficiat aan de ganse ploeg !!!

Gele kaart:

Sander Pattyn 1x

Doelpunten:

27'  (1-0) Tom Anseele,

48'  (2-0) Tom Anseele,

54'  (3-0) Lars Verburgh,